duikertje in Amerika

When I am going, to San Francisco........

Woensdag 13 en donderdag 14 juni 2012

Na het gezellige familiebezoek van gisteren, konden we de volgende ochtend niet echt goed opstarten. Daarom besloten om het dagje San Francisco en het dagje strand aan de Pacific Ocean om te ruilen. Bovendien hebben we een Outlet ontdekt die ook LEVI spijkerbroeken verkoopt, dus die moet ook met een bezoek vereerd.

We waren gisteren al gewaarschuwd door de man van Els dat het veel te koud was om te zwemmen. Wij zeiden nog dat wij in Nederland kou gewend zijn, en voor een beetje koud zeewater onze hand niet omdraaien. Nou, dat was duidelijk wat voorbarig. Direct aan de kust was het echt berekoud! Er hing een koude zeemist die samen met een straf windje een verblijf aan het strand niet echt lekker maakte. De gezinnen die er waren, waren allemaal dik aangekleed en duidelijk beter op de weersomstandigheden berekdn dan wij. Het zeewater was zooooooooo koud (ken je de beweging die daar bij hoort?). Niet gezwommen dus. De golven daarentegen waren fantastisch (zie foto's). De hele kust was mooi, maar eigenlijk niet geschikt om te zwemmen door de grote rotsen dicht tegen de kust. Wel veel (roof)vogels en ook nog een grote kolonie zeehonden gezien. Via een heel erg bochtig weggetje (mooi, maar op 40 km wel 400 bochten: links, rechts, links, rechts enz enz enz. kwamen we in de Californische wijnstreek. Een aaneenschakeling van wijngaarden met de bijbehorende grote boerderijen. De weg leidde uiteindelijk naar de outlet, die wij geheel leeg gekocht hebben. Nu de spullen nog door de douane zien te krijgen.

Vandaag, donderdag, naar San Francisco geweest. Om het drukke verkeer in SF te vermijden, gingen we met de veerpont. Helaas speelden de San Francisoc Giants vandaag een belangrijke honkbalwedstrijd. En aangezien gisteren diezelfde Giants een of ander buitengewoon record hadden geslagen (3 homeruns in 1 wedstrijd??) was iedereen enthousiast en vol goede moed. Maar dus ook het P-terrein (1800 plaatsen) geheel vol. Maar, we haalden de boot en die bracht ons full-speed naar San Francisco. Daar bleek dat het verkeer in SF aan een infarct leed: er was een stroomstoring/ongeluk met de trein, waardoor veel forensen met de auto moesten komen, wat dus te veel blik per strekkende mijl asfalt tot gevolg had. Samen met de belangrijke wedstrijd van de Giants en een demonstratie met een onduidelijk doel, maakte het verkeer in SF een tamelijk overspannen indruk. Gelukkig dat wij niet met de auto gekomen waren!

SF is een leuke stad, ook in de winkelstraten was het gezellig met allerlei activiteiten. Marieke: ik heb een acrobaat gezien die werkelijk onmogelijke dingen deed. Als we thuis zijn zal ik het uitleggen (nee, niet voordoen). Helaas voor Jil waren alle kaartjes voor een bezoek aan Alcatraz (het voormalige gevangeniseiland) tot maandag uitverkocht. Een teleurstelling, maar niks aan te doen.

We hebben de stad bekeken als echte toeristen: met de hop on-hop off bus. Erg leuk, ondanks het verkeer wat soms vaststond. Prachtige huizen gezien, die de aardbeving, maar vooral naar ik begrepen heb, de flower-power tijd hebben overleefd. San Francisco is behoorlijk heuvelig, om niet te zeggen dat de wegen soms gewoon steil zijn. Er rijdt (al sinds begin 1900) een kabeltrein in de stad. Ook daar hebben we nog even een kort ritje mee gemaakt. Met de bijna laatste boot gingen we weer terug, de Golden Gate Bridge in de ondergaande zon gevangen.

Morgen onderweg naar Salt Lake City. Niet in 1 keer, maar met tussenstops. Je hoort van ons.

Anneke, Leo & Jil

Janine

Wat een energie moeten jullie hebben om dit allemaal te doen en te kunnen verwerken .Jullie vallen echt van de ene in de andere situatie.Heel mooi om jullie te volgen .